Concept

[small_title title=”Bowls that rock”]

Bowls that rock

Alle gerechten worden in onze bowls geserveerd: dat zijn (kleine) kommen (of diepe borden) waarin we volwaardige gerechten dresseren. Drie of vier van deze gerechten volstaan voor een lunch of diner. De bowls worden in de food truck gedresseerd en daar afgehaald door de gasten. Elke gast krijgt van ons een woordje uitleg bij elk gerecht. Wij kunnen, indien gewenst, zorgen voor aangepaste wijnen, bieren of sappen. En uiteraard serveren wij u met plezier de betere origine koffie.

Mogelijkheden (enkele voorbeelden, alles wordt op maat uitgewerkt):
1) De ‘4bowls’ formule: voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert
2) De ‘3+bowls’ formule: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert
3) De ‘3bowls’ formule: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Artisanaal

Alles wordt huisbereid. Ik koop geen bereide producten aan. Daarom wordt het seizoensgebonden aanbod bewust beperkt gehouden.

Korte keten

Ik geloof sterk in de korte keten: de promotie van streekproducten, de verkoop en de verwerking van kleine eigen opbrengsten dicht bij de deur.

Het principe van de korte keten biedt heel wat voordelen. De producten worden lokaal geteeld en zijn doorgaans een stuk verser dan in het reguliere verkoopnet. Als consument weet je perfect waar de producten vandaan komen. Bovendien steun je lokale, vaak kleinschalige tuin- en landbouwbedrijven die voor de overgrote meerderheid aan biologische landbouw doen.

ECOLOGISCH

Korte keten staat voor ecologisch verantwoorde voeding: minder transport betekent minder gebruik van fossiele brandstoffen en dus een lagere CO2 uitstoot, minder energieverbruik voor koeling om de producten te bewaren, minder of geen verpakkingsmateriaal betekent weinig afval,…

Daarnaast wil ik slechts per uitzondering gebruik maken van wegwerpverpakkingen (bekers, borden, bestek etc.).