Truck

[small_title title=”Renault Estafette”]

Een beauty: onze rode Renault Estafette. Voor het eerst het licht gezien in 1979. De verhoogde uitvoering, met polyester dak. Maar liefst 40pk, 4 versnellingen en een maximumsnelheid van 90km/u.

Het was op een avond afgelopen zomer dat ik onze truck voor de eerste keer zag. Het gevoel zat meteen goed: de vurige, passionele kleur, de golvende lijnen en de aanlokkelijke retro look. Wel wat roest op de gekende plaatsen, maar niets ergs (zo leidde ik af uit het vorige keuringsverslag). De Renault Estafette stond jarenlang buiten op de oprit naast het huis van de voormalige eigenaars. Het was hun tijdelijke extra op- en overslagruimte. Een decorstuk ook. Het beeld staat vast en zeker voor immer in het geheugen van het koppel gegrift.

Enkele weken later reed ik haar voor het eerst. Naar Gent dan nog wel. Slow trucking over de Brusselse buitenring en de E40. Daar begon haar tweede leven. De Estafette kreeg, voor het eerst in vele jaren, een grondige was- en opknapbeurt. De groene polyester kap werd terug crèmekleurig. De vage roodtinten van het koetswerk lichtten ietwat op. Pas na een hele reeks schuur- en polijstbeurten, kreeg de camionnette haar originele look helemaal terug.

De Estafette werd uitgerust met een splinternieuwe, op maat gemaakte trekhaak en een verkoopluik.

[thb_gap height=”30″]
[thb_gap height=”30″]